
جملات تأکیدی مثبت را علم تائید کرده؟
جملات تأکیدی مثبت چیست؟
جملات تأکیدی مثبت به عنوان عباراتی با اهمیت و تأثیر مثبت شناخته میشوند که به منظور مقابله با افکار منفی مورد استفاده قرار میگیرند. این جملات مثبت برای ایجاد انگیزه و ایجاد تغییرات مثبت در زندگی یا افزایش اعتماد به نفس افراد به کار میروند.
اگر با اغلب واگویههای منفی در ذهن خود مواجه میشوید، میتوانید از جملات تأکیدی مثبت به عنوان یک ابزار مؤثر استفاده کنید تا با این الگوهای ناخودآگاه که ممکن است در ذهن شما وجود دارند، مقابله کنید. با بهرهگیری از جملات تأکیدی مثبت، میتوانید افکار منفی را به چالش بکشید و به بهبود روحیه و افزایش انگیزه خود دست یابید.
آیا جملات تأکیدی مثبت توسط علم روانشناسی تایید میشوند؟
بله، استفاده از جملات تأکیدی مثبت در علم روانشناسی به عنوان یک روش برای ایجاد تغییرات پایدار و بلندمدت در شیوههای تفکر و احساسات فرد تایید شده است. با توجه به نظریات روانشناختی معتبر، استفاده از جملات تأکیدی مثبت میتواند منجر به ارتقاء انرژی و سطح انگیزش فرد شود.
پشتوانه نظری روانشناختی جملات تأکیدی مثبت
نظریه تأیید خود (استیل، 1988) نیز از جملات تأکیدی مثبت حمایت میکند و بر اساس این نظریه، با بیان آنچه که احساس خوبی را به فرد میدهد، میتوانیم انرژی و انگیزه خود را افزایش دهیم.
همچنین، نظریه توانایی ما برای کنترل نتایج اخلاقی و انعطافپذیری در مواجهه با تهدیدات خودپنداری (کوهن و شرمن، 2014)، اهمیت حفظ یکپارچگی از خود را در برابر این تهدیدات تأکید میکند. از این رو، جملات تأکیدی مثبت میتوانند به عنوان ابزاری مؤثر برای محافظت و تقویت اعتماد به نفس فرد در مواجهه با چالشها و تهدیدات مختلف به کار گرفته شوند.
علاوه بر اثربخشی جملات تأکیدی مثبت در ارتقاء انگیزه و اعتماد به نفس، تحقیقات علمی نشان داده است که استفاده منظم از این جملات مثبت میتواند اثرات قابل توجهی در بهبود رفتارها و عملکردهای فردی داشته باشد.
با اجرای تمرینهای مرتبط با جملات تأکیدی مثبت، افراد قادر خواهند بود تا تفکرات منفی و الگوهای ذهنی شکل گرفته را با موفقیت کنترل نمایند و به سمت تغییرات مثبت شخصیتی خود حرکت کنند. به این ترتیب، جملات تأکیدی مثبت به عنوان یک ابزار مؤثر در تحقق اهداف شخصی و بهبود کیفیت زندگی افراد میتوانند نقش کلیدی ایفا کنند.
تعیین هویت و تأیید خود
تئوری خود تأییدی سه ایده کلیدی دارد که زیربنای آن است. اگر بخواهیم بفهمیم که تأکید مثبت بر اساس تئوری چگونه کار میکنند، در نظر داشته باشیم که:
اولاً، از طریق تأیید خود، یک روایت کلی درباره خودمان را حفظ میکنیم. در این روایت، ما انعطافپذیر و قادر به تطبیق با شرایط مختلف هستیم. این هویت خود ما را میسازد (کوهن و شرمن، 2014).
هویت با داشتن یک خودپنداره تعریفشده یکسان نیست. بهجای اینکه خودمان را بهصورت «ثابت» ببینیم، مثلاً بهعنوان «دانشآموز» یا «پسر»، هویت خودمان میتواند انعطافپذیر باشد. ما میتوانیم خود را بهعنوان پذیرنده طیفی از هویتها و نقشهای مختلف ببینیم. این بدان معنی است که ما میتوانیم موفقیت را به روشهای مختلفی نیز تعریف کنیم.
ثانیاً، نظریه تأیید خود استدلال میکند که حفظ هویت خود به معنای کامل بودن یا عالی بودن نیست (کوهن و شرمن، 2014). در عوض، ما فقط باید در زمینههای مختلفی که شخصاً برای آنها ارزش قائل هستیم، فعال باشیم تا اخلاقی، انعطافپذیر و خوب باشیم (استیل، 1988).
نگاهی به تحقیق
توسعه تئوری تأیید خود، منجر به تحقیقات عصبشناسی با هدف بررسی این موضوع شده است که آیا میتوانیم وقتی خود را به روشهای مثبت تأیید میکنیم، تغییراتی را در مغز مشاهده کنیم.
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد مسیرهای عصبی خاص زمانی که افراد کارهای تأیید خود را انجام میدهند افزایش مییابد (کاسیو و همکاران، 2016). اگر میخواهید فوقالعاده خاص باشید، قشر پیشِ پیشانی که در ارزشگذاری مثبت و پردازش اطلاعات مربوط به خود نقش دارد، زمانی فعالتر میشود که ارزشهای شخصی خود را در نظر بگیریم (فالک و همکاران، 2015؛ کاسیو و همکاران، 2016).
نتایج یک مطالعه توسط فالک و همکارانش نشان میدهد که وقتی تصمیم میگیریم تا جملات تأکیدی مثبت را تمرین کنیم، بهتر میتوانیم «اطلاعات تهدیدآمیز را مرتبطتر و ارزشمندتر ببینیم» (2015: 1979). همانطور که دیدیم، این میتواند چندین مزیت داشته باشد زیرا به نحوه پردازش اطلاعات مربوط به خود مربوط میشود.
فواید تائیدات روزانه
در اینجا شش نمونه از شواهد از مطالعات تجربی وجود دارد که نشان میدهد شیوههای تأیید مثبت خود میتوانند سودمند باشند:
- ثابت شده است که خود تأیید کنندهها استرس زوال سلامت را کاهش میدهند (شرمن و همکاران، 2009؛ کریچر و دانینگ، 2015).
- خود تأییدی بهطور مؤثر در مداخلاتی که افراد را به افزایش رفتار فیزیکی خود سوق میدهد، استفادهشده است (کوک و همکاران، 2014).
- آنها ممکن است به ما کمک کنند تا پیامهای تهدیدکننده را با مقاومت کمتر، درک کنیم (Logel & Cohen، 2012)
- آنها میتوانند به ما کمک میکنند که پیامهای بهداشتی مضر را نادیده بگیریم و در عوض با قصد تغییر برای بهتر شدن پاسخ دهیم (هاریس و همکاران، 2007)
- آنها با کاهش افت معدل در دانشآموزانی که احساس میکنند در کالج کنار گذاشتهشدهاند، بهطور مثبت با پیشرفت تحصیلی مرتبط شدهاند (Layous et al، 2017 )
- ثابتشده است که خود تأییدی استرس و نشخوار فکری را کاهش میدهد (کوله و همکاران، 1999؛ ویزنفلد و همکاران، 2001).
مزایای سلامتی چیست؟
همانطور که مطالعات بالا نشان میدهد، جملات تأکیدی مثبت میتواند به ما کمک کند تا زمانی که با تهدید مواجه میشویم، به شیوهای دفاعی پاسخ دهیم. یک مطالعه که در بالا ذکر شد نشان داد که سیگاریها نسبت به هشدارهای گرافیکی پاکت سیگار واکنش کمتری نشان میدهند و قصد تغییر رفتار خود را گزارش میکنند (هاریس و همکاران، 2007).
آیا آنها میتوانند به دیدگاه فرد در زندگی کمک کنند؟
بهعنوان گزارههای ذاتاً مثبت، جملات تأکیدی برای تشویق یک طرز فکر خوشبینانه طراحیشدهاند؛ و خوشبینی بهخودیخود یکچیز قدرتمند است. ازنظر کاهش افکار منفی، تأییدها نشان دادهشده است که به تمایل به ماندن در تجربیات منفی کمک میکنند (ویزنفلد و همکاران، 2001).
وقتی بتوانیم با پیامهای منفی کنار بیاییم و آنها را با عبارات مثبت جایگزین کنیم، میتوانیم روایتهای انطباقی و امیدوارکنندهتری در مورد اینکه چه کسی هستیم و چهکارهایی میتوانیم انجام دهیم بسازیم.
پاسخ به سؤالات متداول در مورد عبارات تأکیدی
اگر قبلاً جملات تأکیدی مثبت را تمرین نکردهاید، ممکن است در این مرحله سؤالات زیادی برای شما پیش بیاید. در اینجا، به برخی از رایجترین سؤالات مطرحشده در مورد موضوع میپردازیم.
آیا جملات تأکیدی را باید هرروز بگوییم؟
هیچ قانون سختی در مورد زمانبندی این جملات وجود ندارد و ما بهمرور مثل هر عادت دیگری باید این را در خود به وجود بیاوریم.
جملات تأکیدی را میتوان تا سه تا پنج بار در روز تکرار کرد تا باور مثبت را تقویت کند. البته نوشتن اظهارات تأکیدی خود در یک دفترچه روش خوبی برای قویتر و مؤثرتر کردن آنها است.
آیا جملات تأکیدی میتوانند به رفع اضطراب و افسردگی کمک کنند؟
جملات تأکیدی مثبت برای درمان اضطراب یا افسردگی طراحی نشدهاند و همچنین جایگزینی برای درمان بالینی آن شرایط نیستند؛ اما این بدان معنا نیست که آنها کمکی نخواهند کرد.
ایده جملات تأکیدی بهعنوان وسیلهای برای معرفی فرآیندهای شناختی جدید و انطباقی، پیشفرض اساسی بازسازی شناختی است. این توسط مطالعهای بر روی بیماران سرطانی تأیید میشود که نشان میدهد خود تأییدی خود به خودی بااحساس امیدواری همبستگی مثبت معناداری دارد (تابر و همکاران، 2016).
آیا جملات تاکیدی عزتنفس را افزایش میدهند؟
جملات تأکیدی گاهی اوقات میتواند برای افزایش عزتنفس شما بسیار مفید باشد. بر اساس تئوری خود تأییدی، مهمترین چیز این است که تأکیدات شما منعکسکننده ارزشهای شخصی اصلی شما باشد (کوهن و شرمن، 2014).
برای داشتن هر نوع تأثیری بر عزتنفس شما، خود تأییدیهای شما باید بهطور مثبت متمرکز و بر روی اقداماتی باشد که میتوانید برای تقویت حس هویت خود انجام دهید. از نقاط قوت واقعی خود یا نقاط قوتی که مهم میدانید برای هدایت عبارات تأکیدی خود استفاده کنید.
آیا میتوان با جملات تأکیدی خواب را بهبود بخشید؟
تعداد زیادی از مبتلایان به اضطراب دچار اختلال خواب میشوند به این معنا که گاهی اوقات جملات تأکیدی میتواند به کاهش اضطراب کمک کند، ممکن است اثرات مفیدی در ارتقای خواب بهتر داشته باشد.
علاوه بر این، ترکیب جملات تأکیدی خود در مدیتیشن می تواند آرامشبخش باشد. مشخصشده است که مدیتیشن ازنظر کیفیت خواب دارای فواید بیشماری است، بنابراین مدیتیشن تأییدی مثبت میتواند بهخوبی راه خوبی برای بهبود خواب شما باشد.
نمونههایی تائید مثبت

در حین تمرین این جملات تأکیدی، سعی کنید نفسهای عمیق، آهسته و آرامبخش بکشید.
همانطور که با جریان تنفس به داخل و خارج خود هماهنگ میشوید، سعی کنید اجازه ندهید احساسات شما حواس شمارا پرت کنند. روی تأکیدی که برای ایجاد کردن برای خود وقت گذاشتهاید، تمرکز کنید و هر بار که تمرین میکنید، احساس طبیعیتری خواهید داشت.
کارتهای تائید مثبت
اگر متوجه میشوید که نوشتن جملات تأکیدی مثبت مفید است، یا میخواهید آنها را در طول روز همراه خود داشته باشید، چرا کتاب جیبی موفقیت با انرژی مثبت استفاده نمیکنید؟
این کتاب کار را برای شما راحت کرده و طراحی آن به صورتی است که میتواند دائماً همراه شما باشد، قطع جیبی برای این کتاب انتخابشده تا همراه موفقیت شما باشد.
جملات تأکیدی مثبت صبحگاهی
آیا صبح قبل از خروج از خانه در آینه نگاه میکنید؟
به گفته لوئیز هی، متخصص امور تأکیدی و مثبت اندیشی، صبح فرصتی عالی برای تمرین آینه است که در آن هنگام نگاه کردن به خود در آینه، جملات تأکیدی را به خود میگویید.
او معتقد است که صبح بهترین زمان برای تعیین اینکه میخواهید بقیه روز چگونه بگذرد است. به همین دلیل است که جملات تأکیدی مثبت صبحگاهی میتوانند بسیار قدرتمند باشند.
اگر دوست دارید مطالب بیشتری در این زمینه بدانید پیشنهاد میکنم کتاب موفقیت با انرژی مثبت را مطالعه کنید.
برچسب:موفقیت با انرژی مثبت